Over P.L.A.

P.L.A., de naam van zijn oprichter, Pier Luigi Alinari, werd in februari 2010 opgericht als een nieuw figuur op de markt voor recreatieve voertuigen in de zogenaamde "Camper Valley"  in het hart van Toscane.

Een nieuwe onafhankelijke en levendige onderneming die de generationele, culturele en technologische veranderingen bewaakt die vorm geven aan een zich steeds verder ontwikkelende markt. Het komt van Pier Luigi Alinari's liefde, passie en 30-jarige ervaring, opgegroeid in de wereld van de campervakanties; dankzij zijn flexibele organisatie heeft hij de missie op zich genomen om ontwerp- en functionele capaciteit, technologie en vakmanschap, prestaties en betrouwbaarheid te combineren met het doel om tegemoet te komen aan de behoeften van de campersector.

Zijn lange reis vol bevredigingen en successen verandert in een boodschap die vorm en actie geeft aan de toekomstige campers, gekenmerkt door grote originaliteit, verfijnd design en technologische innovaties.

In 2016 kocht de Franse groep Rapido het grootste deel van het aandelenkapitaal en P.L.A. begint te behoren tot een van de belangrijkste spelers binnen de Europese industrie van vrijetijdsvoertuigen.

https://www.corporate-rapido.com

Over Pier Luigi Alinari.

In 1970 begon hij met de levering van de carrosserieën voor de voertuigen van Roller, een fabrikant van topklasse campers, tot een hoeveelheid van 40 stuks per dag.

In 1980 nam hij als gevolg van de crisis die deze sector trof, het faillissement over – C.I. Caravans International en lanceerde het in enkele jaren op de Italiaanse en Europese markt.

In 1996, toen Caravans International nog steeds een van de belangrijkste merken in Italië en Europa was, besloot hij om de 70% van het bedrijf bij de handelsbank Schroeder te verkopen; in 1999 nam hij ontslag om een ​​nieuwe taak op zich te nemen door deel te nemen aan het opstarten van McLouis.

Eind 2001 verkocht hij de 100% McLouis bij SEA S.p.A., waarvan hij de functie van vice-president vervulde tot 2005, het jaar waarin hij ontslag nam omdat hij het niet eens was met de industriële strategieën.

Tijdens zijn vierjarig vice-voorzitterschap bouwde hij merken op als Dream and Joint en kreeg hij de leiding over de business- en designafdeling van Mobilvetta.

In 2010, op de leeftijd van 75 jaar, en na een paar jaar doorgebracht te hebben met het pensioen, engageert hij zich voor een nieuwe missie; oprichting P.L.A.

Na een 48-jarige, succesvolle carrière in de campersector, neemt de oprichter Pier Luigi Alinari op 83-jarige leeftijd afscheid van het bedrijf.